top of page

AUSTEFJORD

Ombygging av et gammelt vestlandshus med tilbakeføring til opprinnelig fasade, bedre flyt mellom rommene og en ny veranda ut mot hagen.

Prosjektet var i et klassisk vestlandshus fra omtrent 100 år tilbake, som ikke hadde blitt gjort noe særlig med innvendig siden 60-tallet. I hovedetasjen åpnet vi opp mellom kjøkken og midt-stuen for å få lys inn fra begge sider av huset. Kjøkkenbenkene ble omorganisert og samlet langs vinduene i øst, noe som ga plass til et langbord mot hagen og utsikten i vest. Spiskammers, gang, toalett og bad ble slått sammen til et større bad og et mer funksjonelt vaskerom. 

Siden den gamle trappa var veldig bratt, åpnet vi opp mellom etasjene og fikk en flott entré med høyt under taket. Dette ga rom til å legge trappa ved vinduet, og gjøre den slakere og bedre å gå i. Under trappa er det tegnet inn mye oppbevaringsplass i skap og skuffer. I andre etasje flyttet vi litt om på soverommene for å gi plass til den nye trapp og et ekstra lite bad.

Familien ønsket også en utgang og en liten oppholdsplass på vestsiden av huset, ut mot hagen. Det ble en veranda kledd i trespiler med en høy steinmur ned mot hagen. Muren gjenspeiler steinmuren i kjelleren, mens treverket mellom den og huset er "av i dag" og i en mer moderne stil. 

Fasade sør

Fasade mot sør med nye vinduer i original stil, og ny veranda med tak mot vest.

Austefjorden snitt AA

Snitt som viser at det er åpent opp til taket i gangen, og den nye trappa med mye oppbevaringsplass.

Skisse fasade

Skisse fasade

Situasjonsplan

Situasjonsplan

Plantegninger

Plantegninger

Langsnitt

Langsnitt

Tverrsnitt

Tverrsnitt

Snitt og fasade nord

Snitt og fasade nord

Fasader med ny veranda

Fasader med ny veranda

3D-illustrasjoner av ny veranda

3D-illustrasjoner av ny veranda

Oppdragsgiver: Privat
Status: Ferdig skisseprosjekt
Type: Ombygging / renovasjon / tilbygg
Program: Bolig
Sted: Sunnmøre, Norge
Arkitekt: 
Ragnhild Førde
År: 2014

bottom of page