KANTINE KANTEGA

IT-bedriften Kantega trengte hjelp til å tenke nytt om kantina si.

Vi hjalp dem med planløsning, ny serveringskrok, fargeplan og et lunere og mer hjemmekoselig interiør. 

Kantina hos Kantega var egentlig ny og fin, men flere nye og endrede behov hadde gjort behovet for en omorganisering stort. De trengte et lite kontor til kokken, bedre løsninger på lager, kjøkken og i serveringsareal, samt at lokalet godt kunne bli litt lunere. 

Løsningen ble en relativt enkel ombygging, men hvor de fikk rom til flere høyskap og en lang kjøkkenbenk med mye oppbevaringsplass. Benken rommer både juicedispensere, kaffemaskin, microbølgeovn, kran for boblevann, brødstasjon, suppestasjon og lagring av diverse tørrvarer. Det meste altså! 

I tillegg til en ny planløsning, jobbet vi også med fargepaletten i rommet. Kantina var helt hvit med unntak av noen små innslag av kontrastfarger her og der. Siden rommet er stort og luftig med gjennomlys og mange vinduer, tålte den å males i mørkere farger for å gjøre stemningen litt koseligere. Kantega hadde som mål at kantina skulle føles som kontorets stue, og en lunere fargepalett gjorde nok at de nå er nærmere målet sitt enn de var tidligere.

Prosjektet er ferdigstilt og både kokk og ansatte er strålende fornøyde! Takk for jobben!

Kjøkken fra HTH

Solid og flott kjøkken fra HTH.

Detalj, nytt kontor

Kokken trengte et nytt kontor. Vi ga det en lun fargevegg.

Utsikt

Flott utsikt mot Møllenberg! Veggene til venstre ble malt i en av kontorets temafarger som også gikk igjen i spisestolene.

Logo på veggen

Kantega hadde allerede fått opp en flott finérvegg rundt kjøkkenet, med logoen som det første man ser når man kommer ut av heisen. Lurt!

Kjøkkenveggen

På hver side av finérveggen malte vi i mørk grå, noe som fremhever den lysere veggen i midten og gjør helhetsinntrykket roligere.

Dyrkeskap

Et flott og romslig dyrkeskap gir god tilgang til friske urter!

Stue / lounge

Kantina er Kantegas stue, så et av målene med ombyggingen var å gjøre den lunere. Vi brukte en mørk grå farge sammen med lysere grønn og turkis for å øke hyggefaktoren samtidig som lyset fra vinduene kommer til sin rett.

Servicekroken

Serveringsdelen av kantina trengte mer plass. Nå er det både benkeplass og oppbevaringsplass i skuffer og skap og kantina er ryddigere og mer oversiktlig enn tidligere.

Sol!

Grafikk

Returstasjonen er plassert i en passasje mellom kantina og en kontoravdeling. For å spreke opp denne, malte vi veggen i et grafisk mønster. Det tøffa opp veggen ganske godt, syns vi!

Lunt og helhetlig

Den mørke grå ble lagt på både vegger, lister, dører og det hele for å samle alle de ulike elementene og gi denne veggen et mer helhetlig preg.

Første skisser

Prosjektet ble ikke så veldig ulikt de første skissene...

Skisser av skillevegg

I skisseprosjektet illustrerte vi hvordan en lett spilevegg kan være både praktisk og fin som romdeler mellom loungen og servicedelen.

Skisser

Alternativt kunne man bruke trespiler til blant annet å kle inn dyrkeskapet.

Opprinnelig plan

Opprinnelig var det tenkt at man skulle gå rundt en "boks" for å finne det man ønsket til lunsj, men denne var avstengt pga behov for et lite kontor. Dette gjorde at området ble for lite og vanskelig å organisere.

Oppdragsgiver: Kantega AS
Status: Ferdigstilt
Type: Ombygging og interiør
Program: Næring
Sted: Solsiden, Trondheim
Arkitekt: 
Ragnhild Førde
År: 2017

© 2016 // Ragnhild Førde Arkitekt mnal

+47 922 17 773