TILBYGG OG OMBYGGING MJØLÅS

Ombygging av et gammelt våningshus til en moderne bolig for en sprek familie som elsker å være ute!

På Mjølås bor en liten familie i et gammelt hus. De trengte ikke så mye mer plass, men kjente at huset ikke fungerte helt som de gjerne ville. Gjennom en prosess med mange idéer, mye skissering og en kveld med  mange post-it-lapper, har vi kommet fram til løsninger som både familien og vi er fornøyde med!

Mjølås ligger for seg selv i et vakkert åkerlanskap omringet av små trekledde koller. Likevel hadde huset kun små vinduer og var oppdelt i mange små rom. Unntaket var den store stua, men de satt likevel alltid på kjøkkenet der det er utsikt utover åkeren og kveldssola. De trengte også et bad i 2.etasje og et større vaskerom på bakkeplan. 

Løsningen ble å utvide kjøkkenet til et stort allrom med spisebord og sofakrok, og sette inn store vinduer mot utsikten i nord. Stua, som de likevel ikke brukte, ble mindre og med en stor skyvedør kunne vi lage et fleksibelt rom til lek, kontorarbeid, trening og/eller overnattingsgjester. I tillegg fikk vi plass til et romslig vaskerom med utgang mot låven og tunet. Veldig praktisk når man løper mye inn og ut i skitne klær!

Når vaskerommet ble flyttet ut av det eksisterende tilbygget (yttergangen), ble det mye bedre plass til en god inngangssituasjon med garderobe, skohyller og en benk. I andreetasjen fikk vi til to nye soverom og et større bad. 

Når det ofte kommer besøk til gårds er det greit å ha god plass både ute og inne. Per i dag er det mest plen og parkeringsplasser på tunet, derfor tegnet vi opp et forslag hvor utearealet er delt inn i flere soner. Da blir det større romlighet også i hagen, og man får tydeligere definert hvor ulike aktiviteter hører hjemme. 

Prosjektet er under bygging. Ta kontakt om du vil høre mer.

Oppdragsgiver: Privat
Status: Under bygging
Type: Tilbygg og ombygging
Program: Bolig
Sted: Svarstad, Lardal
Arkitekt: 
Ragnhild Førde
År: 2017-

© 2016 // Ragnhild Førde Arkitekt mnal

+47 922 17 773