© 2016 // Ragnhild Førde Arkitekt mnal

+47 922 17 773

TILBYGG JB LYSHOLMSVEI

Tilbygg til rekkehus fra 50-tallet med fokus på det opprinnelige formspråket med saltak og gjentagende inngangsparti. 

Familien her hadde lenge vurdert å flytte fordi de trengte mer plass, samtidig som de trivdes godt og gjerne vill bli boende. Ikke en uvanlig utfordring i eldre rekkehus! De trengte bedre plass på soverom og bad i andre etasje, og generelt mer oppbevaringsplass. Samtidig ønsket de å ta hensyn til naboene og bygge noe som var tilpasset omgivelsene, særlig fordi boligen er en del av et lengre rekkehus som det inntil nå ikke er gjort større inngrep på. 

 

Prosjektet har fått saltak med samme vinkler som hovedhuset og samme formspråk som det gamle. Dette gir også god takhøyde inne og mulighet for overlys og luftige rom i andreetasjen. I førsteetasjen er inngangsdøra trukket litt inn for å følge formspråket til den gamle yttergangen, mens det forøvrig har blitt godt med plass til en romslig entré med mye oppbevaring. 

Selv om tilbygget følger hovedhusets form, vil minimalistiske detaljer og trekledning på både vegger og tak gi en egen og moderne karakter. 

Prosjektet er under utarbeiding. Ta kontakt om du vil høre mer.

Oppdragsgiver: Privat
Status: Pågående skisseprosjekt
Type: Tilbygg
Program: Bolig
Sted: Lade, Trondheim
Arkitekt: 
Ragnhild Førde

og Bjørke Arkitektur 
År: 2016-