TILBYGG AH16

Ombygging og tilbygg til tomannsbolig med for lite plass for en aktiv familie i vekst. Tilbygget er kontrasterende i formspråk, men spiller på lag og er sydd sammen med gamlehuset i komposisjon, farge og størrelse.

Det begynte å bli trangt for den svært aktive og kreative familien på Byåsen. De er veldig glad i hagen og nærheten til marka, og har mye slekt og familie rett i nærheten, så å flytte var ikke et alternativ. Men de trengte mer plass og hadde mulighet til å sette opp et lite tilbygg på enden av tomannsboligen. 

Utfordringen ble å få knadd inn så mye som mulig uten at tilbygget ble for stort. Etter en god del runder med skisser, tanker og forslag kom vi fram til en løsning familien er veldig fornøyd med. 

Den gamle, lille garasjen måtte vike til fordel for en ny grovinngang med mye plass til alt fra ski og utstyr, til fryser, varmeskap og masse ytterklær. Hovedetasjen har også fått ei lita, ekstra stue med plassbygd sofabenk i vinduskarmen, og en større altan. Den ekstra stua og flere større vindu har gjort oppholdsrommene lysere, luftigere og bedre å være i for den sosiale familien. 

I kjelleren har utvidelsen gitt plass til to nye soverom og et langt bedre inngangsparti hvor det også her er plass til klær og sko - og tilgang rett inn på vaskerommet. I tillegg har det gamle hovedsoverommet blitt ei romslig kjellerstue hvor de har god plass til tjukkas, klatrevegg og alt annet de måtte finne på! 

På toppen av tilbygget fikk vi til en takterrasse hvor familien kan få tak i de siste solstrålene på kvelden. 

Oppdragsgiver: Privat
Status: Ferdig
Type: Tilbygg og ombygging
Program: Bolig
Sted: Byåsen, Trondheim
Arkitekt: 
Ragnhild Førde
År: 2018-2019

© 2016 // Ragnhild Førde Arkitekt mnal

+47 922 17 773