© 2016 // Ragnhild Førde Arkitekt mnal

+47 922 17 773

TILBYGG DJUPVIKA

Et møte mellom komplekse og enkle former - og løsninger for bedre logistikk og bokvalitet både til hverdags og fest.

I Djupvika var familien godt fornøyd med det flotte huset sitt, men ønsket et moderne tilbygg for å få bedre plass til storfamilien, stue med utsikt over fjorden og en overbygd parkeringsplass. Huset ligger i et område med svært ulike boliger, og eierne ønsket seg et tilbygg med et enkelt og moderne formspråk. 

Løsningen ble å lage et relativt smalt tilbygg som kommer ut over gårdsplassen og kobles sammen med det eksisterende huset med en "overgang" i et mørkere materiale. Tilbygget vil da oppleves som lettere, også fordi det hviler på søyler ut mot veien. Enkel detaljering understreker kontrasten mot det gamle. 

Etter en grundig gjennomgang av planløsningen i huset, kom vi fram til at man kunne oppnå mye med enkle forandringer innenfor dagens vegger. Dermed kunne vi forenkle romprogrammet til tilbygget og sto igjen med kun carport, en utebod, inngangsparti og stue i andre etasje. Ved å fjerne dagens vindfang fikk vi likevel plass til en romslig hall med stor garderobe, større vaskerom og flott spisestue! 

Som en følge av det innledende prosjektet med nytt tilbygg, har vi også begynt å se på å bygge om garasjen, flytte verandadøra og endre på fasaden på hovedhuset. Selv små endringer kan gjøre mye med helheten og samspillet mellom gammelt og nytt, så her er det bare å glede seg til fortsettelsen!

Prosjektet er under utarbeiding. Ta kontakt om du vil høre mer.

Oppdragsgiver: Privat
Status: Pågående skisseprosjekt
Type: Tilbygg og ombygging
Program: Bolig
Sted: Lade, Trondheim
Arkitekt: 
Ragnhild Førde
År: 2017-